"Herstel de balans van teen tot top"

Voetreflexologie is een natuurgeneeskundige therapie die het zelfgenezende vermogen van het lichaam stimuleert en versterkt.

Gezondheid kunnen we zien als een toestand van evenwicht binnen ons lichaam. Bij verstoringen is het lichaam vaak heel goed in staat om zelf het evenwicht te herstellen. Soms echter blijven klachten bestaan die niet ‘vanzelf’ overgaan. In zulke gevallen schiet het zelfgenezende vermogen tekort en is hulp nodig. Door middel van reflexologie kunnen klachten verminderen of verholpen worden. Het lichaam wordt geactiveerd en tot reiniging aangezet.

 

‘Voeten zijn een weerspiegeling van ons lichaam’

Elk orgaan en lichaamsdeel is verbonden met een bepaalde plaats op de voet. De toestand van de voet (gespannen, verslapt, pijnlijk enz.) geeft aanwijzingen over de toestand van je lichaam op dat moment. Je voet omvat niet alleen lichamelijke, maar ook geestelijke en emotionele aspecten. Door massage van de voeten oefen je een gunstige invloed uit op de hele mens.

Door voetreflexologie komt je hele lichaam terug in balans, vanwege haar herstellende vermogen.  Ik genees niet maar ondersteun en bevorder de natuurlijke processen.

 

Reflexzonetherapie kan verlichting brengen bij o.a.:

 

– Stress, burn-out (ca. 80% van de klachten is stress gerelateerd);
– Hoofdpijn en migraine;
– Vermoeidheid, slaapproblemen;
– Luchtwegproblemen, zoals astma, bronchitis;
– Eczeem en allergieën;
– Rug-, nek- en schouderklachten;
– Spijsverteringsklachten, zoals maagklachten, diarree, obstipatie;
– Hormonale klachten zoals: menstruatie en overgang;
– Urinewegproblemen zoals: blaasontsteking, nierstenen;
– Spier- en gewrichtsklachten;
– Vocht vasthouden (oedeem);
– Verminderde weerstand;
– Preventief voor een goede gezondheid.

 

Een reflexzonebehandeling bestaat uit een massage van reflexzones, meridiaanbanen en drukpunten op voeten en onderbenen, eventueel aangevuld met drukpunten op handen, armen of oren. Bij reflexzonetherapie wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar ook naar de leefwijze van de cliënt.

 

Tijdens de intake worden medicijngebruik, voeding, persoonlijke omstandigheden, medisch verleden, klachten, enz. besproken. Met behulp van een voetenonderzoek en de intake stel ik een behandelplan op.
Iedere volgende afspraak hebben we voor de behandeling een kort gesprek over de vordering van het proces. Hoeveel behandelingen je nodig hebt is afhankelijk van de klacht, hoelang je deze al hebt en hoe je op de behandeling reageert (3 tot 6 wekelijkse behandelingen).

 

Reflexzone behandelingen zijn een aanvullende geneeswijze die de reguliere gezondheidszorg kan ondersteunen. Reflexzonetherapie kan ook preventief worden ingezet ter bevordering van de algemene gezondheid.