"Begrijpend voelen als medicijn"

Behalve dat babymassage & babyreflexologie leuk zijn om te doen, heeft het ook een groot aantal positieve effecten. Door het masseren van je kindje kom je op een bijzondere manier met hem of haar in contact. Je leert de lichaamstaal van je baby beter te begrijpen, waardoor je je kindje beter leert kennen. De massage geeft je baby een gevoel van geborgenheid en vertrouwen, ze vinden het heerlijk! Bovendien heeft het een gunstige invloed op de spijsvertering, het afweersysteem en het beter doorslapen.

 

Door regelmatig het hoofd, buikje, rug, armen, benen en voetjes te masseren worden verschillende doelen bereikt:

 

* Een groter besef van geborgenheid
* Meer vertrouwen bij ouders bij het omgaan met en het verzorgen van de baby
* Een gezondere eetlust en een verbeterde spijsvertering
* Regelmatiger slaapgewoonten
* Verlichting en verhelpen van darmkrampjes
* Huilbaby’s worden rustiger

 

Tijdens de cursus babymassage & babyreflexologie komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

 

* basisveiligheid, hoe kun nu al zelfvertrouwen meegeven aan je baby
* rond en roterend aan- en uitkleden, je baby vindt dit een hele fijne rustige manier
* waarom huilt je baby?
* kun je je baby verwennen?
* tips bij babykwaaltjes (o.a. verkoudheid, oorpijn, spruw, koorts)
* informatie over verschillende oliën (verkoelende olie, verwarmende olie, etc.)
* het dragen van je baby in een draagdoek
* lichaamstaal van je baby
* slaap- en waakgedrag
* vaccinaties
* je leert hoe je de voetjes van je kindje kunt masseren om zo allerlei kleine kwaaltjes te verlichten of op te lossen
* de laatste les leer ik je op een hele fijne manier de tummy tub te gebruiken

 

In de cursus leren ouders massagetechnieken, die eenvoudig aan te leren zijn. De massagetechnieken die gebruikt worden zijn afkomstig uit de Bio-Release en Shantala massage. Een cursus babymassage & babyreflexologie is tevens een mooie gelegenheid om na de geboorte van je kindje ervaringen uit te wisselen met andere ouders.

 

Iedere les beginnen we met thee of koffie en het uitwisselen van ervaringen, daarna gaan we een onderwerp bespreken. Tussendoor kun je je baby altijd voeden. Ik doe de verschillende massages voor op een babypop. Gedurende 20 à 30 minuten masseer je zo je eigen baby. Na de massage worden de baby’tjes weer aangekleed.

 

De cursus babymassage & babyreflexologie en is bedoeld voor ouders van baby’s vanaf 6 weken tot ca. 9 maanden. De lessen worden op zaterdagochtend van 9.30 – 11.00 uur gegeven (klik hier voor alle data en de agenda).

 

Om de cursus voor de baby’tjes zo aangenaam mogelijk te maken, houd ik bewust de groepjes klein. Ouders mogen ook om beurten komen. De cursus is inclusief thee/koffie, natuurlijke olie en uitleg op papier, zodat het geleerde thuis rustig nagelezen en geoefend kan worden. Mocht je een keertje niet kunnen, dan kun je in overleg de gemiste les bij de volgende cursus inhalen. Ik geef al ruim 18 jaar cursussen babymassage, door mijn ruime ervaring met baby’s kan ik je makkelijk toepasbare tips geven in de omgang met je baby.

 

Liever een individuele cursus bij jou thuis of bij mij in de praktijk, of een cursus op maat? Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.