Leonie-Verhulst-Babymassage-Zwangerschapsmassage-Kinderwens

"Omdat zwanger worden
niet vanzelfsprekend is"

Fertiliteitsreflexologie biedt ondersteuning tijdens de soms lange periode die vooraf gaat aan de zwangerschap. De problematiek kan vele oorzaken hebben en regelmatig is er een gecompliceerd beeld. De stress die vaak in deze periode ontstaat, zorgt daarbij voor een negatief effect. Een reflexzonebehandeling, optimaliseert vooral de omstandigheden. Daardoor vergroot je de kans op een zwangerschap.

 

Zwanger worden is niet altijd vanzelfsprekend. Zo kan vruchtbaarheid bij de vrouw verminderd zijn door het uitblijven van een eisprong, een onregelmatige cyclus, endometriose of emotionele belasting etc. Ook kan verminderde vruchtbaarheid van de man de oorzaak zijn door verminderde zaadkwaliteit of een lage beweeglijkheid van de zaadcellen. Mislukte pogingen om zwanger te raken leveren vaak veel frustratie en stress op, wat de kans op een zwangerschap nog meer doet afnemen.

 

Om je kans te vergroten op een zwangerschap is het van groot belang om gezond te eten, stoppen met roken en alcohol, aanbrengen van regelmaat en ritme in je leven, innemen van mineralen en vitaminen om tekorten in het lichaam op te heffen. Daarnaast kan fertiliteitsreflexologie een prima ondersteuning zijn.

 

 

IUI, IVF of ICSI

Wanneer koppels denken aan of al bezig zijn met IUI, IVF of ICSI, dan kan reflexologie helpen om de slaagkansen te verhogen. De behandelingen volgen ook in dit geval mee met de verschillende fasen van de procedure. Vooral het moment van terugplaatsen is zeer cruciaal en het is belangrijk zo dicht mogelijk bij de terugplaatsing te behandelen met reflexologie.

 

Geadviseerd wordt om minimaal 3 maanden voor de IUI/IVF/ICSI te starten met reflexologiebehandelingen, want hoe beter de ‘fundering’ hoe groter de kans van slagen.

 

Wat doet fertiliteitsreflexologie

– Reguleren van de menstruele cyclus en/of verhelpt menstruatieklachten. Fertiliteitsreflexologie is een soort (voet)reflextherapie, welke erop gericht is om de kans om zwanger te worden te verhogen. Er wordt bij de vrouw onder andere gewerkt aan:

– Stimuleren van de productie en kwaliteit van de eicel

– Stimuleren van de eisprong

– Verbeteren van de doorbloeding in het bekken

– Afvoeren van afvalstoffen uit het lichaam

– Verminderen van stress (wat invloed heeft op de hormoonhuishouding)

– Bij de man helpt fertiliteitsreflexologie om de nierenergie te verbeteren wat een invloed uitoefent om de kwaliteit, hoeveelheid en de bewegelijkheid van de spermacellen te verhogen

 

De behandelingen worden op jouw persoonlijke cyclus afgestemd en zullen de fasen van de menstruele cyclus volgen. Dat wil zeggen dat op verschillende dagen meer nadruk wordt gelegd op bepaalde punten. Meestal wordt er, zeker in het begin, één keer per week behandeld.

 

Boekentip

Een hoopvol en geruststellend boek voor iedereen met een kinderwens. Zelfs indien je een medische vruchtbaarheidsbehandeling nodig hebt, kan je zelf al een heleboel doen om je zwangerschapskans te verhogen.

 

Met de juiste informatie en vele praktische tips kan je makkelijker spontaan zwanger worden zonder ingrijpende medische trajecten. In dit boek vind je wat je nodig hebt: wetenschappelijke informatie over eventuele oorzaken van verminderde vruchtbaarheid, wat je er zelf aan kan doen en meer over complementaire methodes die voor jou een doorbraak kunnen betekenen. Greetje van den Eede geeft je inspiratie en moed voor een positieve en vruchtbare kijk op het leven. Met kleine inspanningen en wat geduld vergroot je ongetwijfeld de kans op een baby. Dit meestal met succes!

Wil je je vruchtbaarheid in eigen hand nemen? Dan is dit boek zeker een aanrader!

Kijk ook eens op haar website: https://www.vruchtbaarderdanjedenkt.be/

vruchtbaarder-dan-je-denkt