Leonie-Verhulst-professionals_zw_20

"Kennis en inzicht vanuit het hart"

Iedere dag zie ik wat een verlichting babyreflexologie kan geven. Dankbaar om dit te mogen toepassen voor de baby’s met klachten in mijn praktijk. Van harte gun ik alle geboorteprofessionals, doula’s, kraamverzorgsters, verloskundigen, osteopaten,  babymassagedocenten, kinderfysiotherapeuten, voetreflextherapeuten, babyverpleegkundigen, babyconsulenten, pedagogische medewerkers, gastouders en ieder ander die met baby’s werkt hetzelfde.  Mijn kennis en inzichten van de afgelopen 17 jaar ga ik vanaf 2020 ook met professionals delen. Ik ben aangesloten bij het CRKBO (Centraal Register voor kort beroepsonderwijs).

Babyreflexologie voor geboorteprofessionals

 

Voor wie
Ben je geboorteprofessional, doula, kraamverzorgster, babymassagedocent, kinderfysiotherapeut, voetreflextherapeut, verloskundige, osteopaat, babyverpleegkundige, babyconsulent, pedagogische medewerker, gastouder en wil je graag de babyreflexologie in je praktijk of werkomgeving aan ouders leren, dan is deze cursus een mooie aanvulling op je kennis!

 

Babyreflexologie voor geboorteprofessionals

Babyreflexologie is een zachte stijl van reflexologie. Het is een leuke, natuurlijke manier om baby’s te behandelen en om de liefdevolle band te bevorderen. De magie van massage is welbekend. Massage verlaagt stress, zorgt voor een betere nachtrust, ontspant het lichaam en verbetert het lichaamsbewustzijn.

Je leert deze dag 3 verschillende massages:

– Slaap lekker en ontspanning
– Opname en verwerking van voeding (bv. bij darmkrampjes, reflux)
– Immuunsysteem verbeteren bij babykwaaltjes

 

Je leert technieken om klachten als obstipatie, reflux, krampjes, buikpijn en kinderziektes zoals oorpijn en pijn bij het krijgen van tandjes te verlichten, om het immuunsysteem te versterken en een gezond slaappatroon te bevorderen.

 

Babyreflexologie helpt baby’s makkelijker te ontspannen, te kalmeren en het verbetert de gezondheid. Baby’s en jonge kinderen reageren ongelooflijk snel op reflexologie. Baby’s houden ervan dat hun voetjes aangeraakt worden, vandaar dat dit een heerlijke manier is om ze te kalmeren. Het geven van een voetreflexmassage aan baby’s kan al in vijf minuten en ouders kunnen het overal doen, thuis of onderweg. De technieken kun je een leven lang gebruiken, ook bij oudere kinderen en zelfs bij volwassenen.

 

Wat moet je deze dag meenemen

– Een babypop, ben je niet in het bezit van een babypop, laat het mij dan even weten, dan zorg ik dat ik er een voor je meeneem.
– Warme sokken, sloffen
– Handdoek
– Hoeslaken (eenpersoon)
– Zwart oogpotlood
– Kleurtjes (potloden, stiften)
– Notitieblok
– Lunch

 

De cursus is inclusief reader en voetenkaartjes zodat je meteen aan de slag kunt. Je hebt geen ervaring nodig voor deze dag. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

 

Het wordt een dag met fijne massage technieken waarmee je ouders met baby’s nog beter kan ondersteunen. We oefenen de 3 massage op elkaar en/of op de babypop.

Op vrijdag 11 november 2022 ga ik deze weer scholing geven, de investering voor deze waardevolle dag is 150,- euro. Leden van de VSD kunnen na het volgen van deze lesdag 15 euro korting krijgen, mits ze daar dit verenigingsjaar nog geen gebruik van hebben gemaakt. Je bent vanaf 9.30 uur welkom, thee/ koffie/ water staat voor je klaar, de cursusdag start om 10.00 uur tot 16.30 uur. Na het volgen van deze studiedag kun je het geleerde zelf toepassen in de praktijk, er is geen verdere zelfstudie nodig.

 

Locatie
Deze scholing wordt gegeven op een locatie in Veldhoven.

Wil je graag deelnemen, stuur dan een berichtje naar mail@LeonieVerhulst.nl

Kun je niet maar heb je wel interesse, stuur dan een mail naar mail@LeonieVerhulst.nl, ik houd je dan op de hoogte wanneer er een nieuwe datum bekend is.

Heb je vragen of wil je meer informatie, neem gerust contact met mij op.

Inschrijven via dit aanmeldformulier