"Ontspanning begint van binnen"

De zonnevlecht is de naam van zowel het 3e chakra als van de solar plexus, een zenuwknoop, deze ligt net voor het middenrif, achter de maag, ca. 5cm boven je navel en is verbonden met allerlei zenuwen die daar lopen. De zonnevlecht heeft hierdoor een sterke invloed op ons spijsverteringsstelsel.

 

De functie van de zonnevlecht is de controle van de interne organen zoals de contractie (het aanspannen en het ontspannen) van de darmen. Dit zorgt ervoor dat de vertering van het voedsel door blijft gaan. Een goed werkend spijsverteringssysteem staat in nauw verband met een goed werkend 3e chakra.

 

De zonnevlecht is je krachtcentrum van waaruit je jezelf in de wereld neerzet. Omdat je via dit chakra direct in verbinding staat met de wereld om je heen, is de zonnevlecht erg gevoelig voor stress, spanning, angst etc. Via massage van dit chakra, de zonnevlecht massage, wordt de spanning die men heeft opgebouwd afgevoerd. Stress kan op deze manier op een dieper niveau worden behandeld en veel betekenen voor de gestreste mens met al zijn klachten, mede door de heerlijke ontspannende werking van de massage.

 

Deze massage is los te boeken als een diep ontspannende voetreflexmassage maar ook als onderdeel van klachtgerichte behandelingen, bijvoorbeeld bij spijsverteringsklachten.