Leonie_Verhulst-babymassage-reflexologie-heilwol

Heilwol – een natuurlijke tip bij geïrriteerde babybillen

Ingepakte baby-billen hebben soms wat extra verzorging nodig. In de luier is het vaak een vochtige omgeving en stoffen uit de urine en ontlasting kunnen gaan irriteren, helemaal als er tandjes doorkomen, is babypoep vaak extra zuur. Een natuurlijke tip die daarbij kan helpen is heilwol.

heilwol

Heilwol is wol van het schaap dat alleen gewassen en gekamd is. Je legt een plukje van de heilwol op de geïrriteerde billetjes in de luier. De structuur van de wol zorgt ervoor dat er een natuurlijke luchtlaag tussen de billen en de luier ontstaat. Hierdoor zijn de billen meer beschermd tegen vocht en irriterende stoffen. De wol bevat bovendien ook nog wolvet/lanoline dat helpt om de beschadigde huid te herstellen. Ook op smetplekjes onder de okseltjes en liezen kun je een plukje heilwol leggen. Bij iedere verschoning gebruik je een nieuw plukje heilwol. Let wel op dat je echt met luieruitslag te maken hebt en niet met een candida-infectie (spruw). De behandeling is daarvoor namelijk anders.

Heilwol is ook te gebruiken voor de borsten van de moeder. Door de aangename warmte houden moeders meer contact met hun lichaam. Door de lanoline worden de tepels vettig gehouden wat zorgt voor een verzachtende en helende werking bij tepelkloven. Ook als vrouwen smetplekken onder hun borsten hebben kan een plukje wol verzachtend en helend werken. Vind je een plukje heilwol niet aangenaam voelen in je bh, er zijn ook borstkompressen van wol of wol-zijde te koop.

Wil je meer natuurlijke tips voor je baby? Neem gerust contact met mij op. Tijdens een cursus babymassage en babyreflexologie deel ik ook veel van mijn natuurlijke tips bij babykwaaltjes, ik help je graag verder!

Liefs, Leonie