Leonie Verhulst | Blog
1815
page-template,page-template-blog-large-image-whole-post,page-template-blog-large-image-whole-post-php,page,page-id-1815,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Alvast 10 tips van mij aan jullie:

  1. Gun jezelf de tijd om uit te vissen wie ik ben, hoe ik mij van jullie onderscheid en wat ik jullie kan geven.
  2. Geef me alsjeblieft te eten als ik honger heb. In jouw buik mama, wist ik immers niet wat honger was. Ik heb echter nog geen besef van tijd en uren.
  3. Hou mij alsjeblieft dicht tegen jullie aan, knuffel me, kus me, streel me, vertel me lieve verhaaltjes. In jouw buik mama, voelde ik me altijd gedragen. Ik was daar nooit alleen.
  4. Ik hoop dat jullie niet al te ontgoocheld zijn als ik niet de perfecte baby uit jullie dromen ben. Wees ook mild voor jezelf als jullie niet zo perfect zijn als jullie wel wilden.
  5. Vergeef me als ik veel huil. Heb alsjeblieft geduld met mij. Ik zal steeds minder huilen en ik beloof dat ik jullie blij zal maken met mijn gezelschap.
  6. Als jullie goed naar mij kijken, zullen jullie zien hoe jullie mij kunnen troosten en wat mij tevreden maakt. Ik kan immers zonder woorden spreken. Maar huilen is de enige manier voor mij om te zorgen dat er iets scheelt.
  7. Denk eraan dat ik al sterk en taai ben. Ik kan best tegen de fouten die jullie in het gebrek aan ervaring zullen maken. Als jullie van mij houden, kan er eigenlijk niets misgaan.
  8. Vergeet alsjeblieft niet goed voor jezelf te zorgen. Zorg voor gezond eten, rust en beweging zodat jullie energiek en sterk zijn in de momenten die we samen doorbrengen. Probeer onderscheid te maken tussen belangrijk en onbelangrijk en laat je door niets of niemand opjagen. Dan zul je veel intenser van mij kunnen genieten.
  9. En zorg vooral goed voor jullie onderlinge relatie, want die is mijn voedingsbodem en toont mij hoe je kunt houden van andere mensen.
  10. Al heb ik jullie leven in de war gebracht, vergeet niet dat deze hectische periode voorbij gaat!

 

Ik dank jullie allebei.

 
Liefs van jullie baby.
(auteur onbekend)

 

Zaterdagochtend 7 oktober 2017 start er weer een cursus babymassage in Den Bosch. Door aanraking leer je de lichaamstaal van je baby nog beter kennen. Dit geeft vertrouwen en versterkt jullie band samen. Babymassage versterkt tevens het immuunsysteem en heeft een positief effect op de bloedsomloop, de ademhaling en spijsvertering. Ik werk in kleine groepjes waardoor er ook ruimte is voor individuele aandacht. Iedere les wordt er een onderwerp besproken zoals: waarom huilt mij baby?, tips bij babykwaaltjes, darmkrampjes, koorts, hoe draag ik mijn baby? Wat kan ik doen bij een voorkeurshouding? De laatste les leer ik je om op een hele fijne leuke manier de tummy tub te gebruiken.

Voor meer informatie en aanmelding: mail@leonieverhulst.nl
Liever een individuele cursus of een cursus op maat? Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Tillen onder de billen

Met regelmaat zie ik baby’s die zich gemakkelijk overstrekken of een voorkeurshouding ontwikkelen. Door tijdens de verzorging van je baby variatie in houding en beweging aan te bieden kun je dit vaak voorkomen. Tegelijkertijd zal je baby door deze handelingen ook minder schrikachtig reageren en meer ontspannen zijn. Daarnaast is dit van belang voor een goede evenwichtige spierontwikkeling.

Rond-en-roterend-verzorgen-Leonie-VerhulstIn de baarmoeder heeft je baby heeft in een ronde houding, veilig en geborgen gezeten. Dit is de reden waarom je baby behoefte heeft aan een ronde gebogen houding, hij is hiermee vertrouwd en dit geeft hem weer dat geborgen en veilige gevoel uit de baarmoeder.

Door tijdens het verschonen, aan- en uitkleden, je baby rond en draaiend te verzorgen, stel je je baby gerust bij alles wat je doet. Bovendien is deze natuurlijke beweging veel gezonder en veiliger dan het optillen aan de voetjes, zoals wel gebeurt bij het verschonen van de luier. Je voorkomt een onnatuurlijke belasting van de heupjes. Een bijkomend voordeel van draaiend verzorgen is dat je de motorische ontwikkeling en het evenwichtsgevoel van je baby stimuleert.

Door je baby rond en roterend te verzorgen verklein je de kans op onnodig huilen, onrust en spanning.

Basisbevestigend dragen

Basisbevestigend dragen is een haptonomische manier van dragen. In het bekken van de mens bevindt zich het fysieke zwaartepunt ofwel het middelpunt van het lichaam. Veel bewegingen van volwassenen komen voort vanuit dit middelpunt. Denk maar aan (trap)lopen, bukken, klimmen en fietsen. Het goed ondersteunen van het bekken van de baby, tillen onder de billen, geeft lichamelijk en geestelijk een positief effect. Dit noemen we basisbevestigend dragen.

tillen-baby-Leonie-Verhulst

Haptonomische cirkel van geborgenheid

In de praktijk blijkt dat wanneer een baby huilt en vervolgens opgetild wordt op een haptonomische manier (ouders hand onder baby’s billen) hij meestal stopt met huilen. De baby kan nu vrijuit zijn omgeving bekijken en voelt zich zeker en gesteund door zijn ouders. Geregeld zie ik nog dat baby’s onder de oksels vastgepakt worden, bijvoorbeeld wanneer de baby van de een aan de ander wordt gegeven of wanneer je gehaast bent en je baby even snel wilt oppakken.

Zo dus niet!Leonie-Verhulst-tillen-baby-verkeerd

Elke baby heeft behoefte aan veiligheid en vertrouwen. Door de basis te steunen, te tillen onder de billen, voelt een baby zich veiliger. Hij kan de beweging beter volgen. Ook kan de baby zich op deze manier niet overstrekken.

In dit filmpje kun je mooi zien hoe je basis bevestigend kunt dragen, tijdens het babycafé in Den Bosch op woensdagochtend 12 juli geef ik je praktische handvatten in het rond en draaiend verzorgen van je baby en ik laat je ook verschillende houdingen zien hoe je je baby basisbevestigend kunt dragen.

Ben je verhinderd maar wel belangstelling? Op zaterdag 2 september 2017 start er weer een cursus babymassage in Rosmalen, waar deze thema’s ook aan bod komen.
Heb je vragen, wil je meer informatie, of een afspraak neem dan gerust contact met mij op.

Liefs, Leonie

In september 2015 ben ik gestart met de 3 jarige HBO opleiding tot voetreflexplus™ therapeut. In deze opleiding wordt de Chinese en de Westerse voetreflex gecombineerd, vandaar de plus. Deze combinatie biedt ongekend veel mogelijkheden en versterkt en versnelt de effecten van een behandeling. Door voetreflexologie komt je hele lichaam terug in balans en wordt het zelfgenezend vermogen van je lichaam geactiveerd. Daarnaast draagt een voetreflex behandeling ook bij aan de verbetering van je immuunsysteem en werkt het heerlijk ontspannend. De uitbreiding met reflexologie is de reden voor een nieuwe website met een nieuwe naam!

 

Naast de behandelingen en het lesgeven houd ik me ook bezig met kennisverrijking. Afgelopen maand heb ik zelfs twee scholingen gevolgd: De eerste scholing ging over ‘Psychosomatiek’ en werd gegeven door Henk Fransen (arts). Psychosomatiek houdt zich bezig met de wisselwerking tussen de psyche en het lichaam. Lichamelijke klachten kunnen een negatieve invloed hebben op hoe iemand mentaal en emotioneel functioneert en andersom. Deze scholing is een mooie aanvulling voor mij als voetreflextherapeut. Daarnaast heb ik in het Amphia Ziekenhuis de scholing ‘Veilige hechting bij de baby, een basis voor de rest van zijn leven’ gevolgd. Babymassage en babyreflexologie zijn een mooie bijdrage voor de veilige hechting tussen ouder en kind. De opgedane kennis en ervaring gebruik ik in mijn behandelingen en lessen.

 

Persoonlijke aandacht en vertrouwen staat in mijn praktijk centraal. Heb je vragen, wil je meer informatie, of een afspraak neem dan gerust contact met mij op.

 

Lieve groet,

 

Leonie